fbpx

Kasvutarina

Tarinoiden ja kirjojen voima on ollut merkittävässä osassa elämääni jo pienestä lapsesta lähtien. Jo ennen kuin opin lukemaan äitini kertoi minulle tarinoita kauniista paikoista, ystävällisistä ihmisistä, sukulaisista, Kurdistanista, herkullisista ruoista ja ihmeellisistä matkoista.
Matkani aikuisuuteen kulki läpi surun, yksinäisyyden ja syrjinnän kokemuksen. Lapsena ja nuorena koin olevani muille näkymätön. Suuren osan vapaa-ajastani vietin kirjojen parissa. Ne olivat pakopaikkani. 
Nuorena aikuisena päädyin keskelle Irakin sotaa. Löysin itseni NATOn yhdysvaltalaisten joukkojen palveluksesta. Ympärilläni kuoli satoja ihmisiä päivittäin. Kaduilla lojui ruumiita. Ihmisten raakuus ja alkukantaisuus iskivät vasten kasvoja. Sekasorron ja julmuuden keskellä minun kantava voimani oli luottamus siihen, että toimintani saisi aikaan hyvää. Sota opetti minulle, miten arvokas ja hauras lahja elämä on.
Kaiken kokemani jälkeen hyvinvoinnin edistämisestä, tarkoituksellisesta elämästä ja liike-elämästä on tullut itselleni tärkeitä asioita. Haluan avata ovia ihmisille kirjallisuuden maailmaan ja kertoa kirjojen voimasta. Siksi aloitin podcastin.

Bazian Prudens on kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija (AMK) ja yksi Viestintätoimisto Kirjapodi Oy:n perustajista. Kirjapodin toimitusjohtajalle, Bazianille, kirjat eivät ole pakopaikkoja todellisuudesta vaan avaimia yhteiseen maailmaan. Voidakseen tuoda ihmisten ulottuville kirjat helpolla tapaa perusti hän vuonna 2019 kirjoista kertovan podcastin. Kirjapodi on eri alojen ammattilaisista koostuva kokonaisuus, jossa yksilöt muodostavat yhteisön ja tiiviin ystävyyssuhteiden verkoston. Kirjapodissa ihmisten erilaisuus on rikkaus. Kuuntelemalla erilaisia näkökulmia yhdestä asiasta, laajenee maailma ja todellisuus näyttäytyy moninaisempana kuin yksin ajatellessa. 

 

Tasapainotamme toistemme särmiä kivasti ja yhdessä meissä on valtava määrä osaamista ja potentiaa oppia uusia asioita kuin kenessäkään yksinään. Olemme rehellisiä, avoimia, innostuneita ja uteliaita. Haluamme oppia ja ymmärtää lisää. Siksi kaiketi olemme löytäneet toisemme ja kirjat. 

 

Bazianin kanssa Kirjapodia eteenpäin luotasaavat Henri Isotalo ja Pieta Luukkonen. Tässä on heidän Kirjapodi-tarinansa. 

Henri Isotalo, Viestintätoimisto Kirjapodi Oy:n hallituksen puheenjohtaja, innostui kirjoista vasta yliopistoon mentyään. Siihen asti lahjakirjat olivat jääneet kirjahyllyyn pölyyntymään. Opiskellessaan Aalto-yliopistossa diplomi-insinööriksi Henri kiinnostui enemmän kirjoista. Kirjat tarjosivat vastapainoa työlle. Vapaa-aikanaan Henri nautti lukemisesta, koska ne tarjosivat sisältöä elämään ja moninaisia näkökulmia elämään, ihmissuhteisiin ja arjen ilmiöihin. Erityisesti kirjat, jotka tarjosivat eväitä ihmisten välisen sopusoinnun rakentamiseksi, puhuttelivat Henriä.

Kirjoista Henriin lähtemättömän vaikutuksen on tehnyt vuonna 1937 julkaistu Dale Carnegien kirjoittama kirja How to Win Friends and Influence People. Kirjassa kerrotaan pieniä tarinoita, jotka ovat saaneet Henrin tarkastelemaan elämää, ihmissuhteita ja asioita ylipäätään uusista näkökulmista ja erityisesti toisten ihmisten silmin. Kirjat ovat opettaneet minua myös huomioimaan toisia paremmin ja opettaneet auttamisen merkityksestä. Koen olleeni itsekeskeisempi ja sulkeutuneempi aiemmin. 

Nykyään Henri lukee lähinnä bisnes-kirjoja tai kirjoja, jotka kertovat sijoittamisesta. Henristä on tärkeää jakaa tietoutta talousasioista ihmisille, jotta esimerkiksi tulevassa yhä useampi ihminen voisi välttyä maksumerkinnöiltä ja hallita paremmin omaa talouttaan.  

Opiskellessaan Aalto-yliopistossa strategia ja pääomasijoittamista, kiinnosti Henr myös Nuorkauppakamari, jonka tapahtumaan hän eräänä päivänä lähti. Nuorkauppakamarin LinkedIn-koulutuksessa Henrin ja Bazianin tiet kohtasivat ensimmäisen kerran. Bazian teki Henriin vaikutuksen olemuksellaan. Pukuun pukeutunut mies, joka kertoi olevansa sairaanhoitaja, yllätti. Bazian oli kohtelias, ystävällinen, huomaavainen ja hyvin iloisen oloinen henkilö. 

Muutamaa kuukautta myöhemmin Bazian pyysi apua Facebookissa podcastinsa markkinointiin ja kehittämiseen. Henri päätti tarjota apuaan, koska podcast kirjoista oli kiinnostava konsepti, erityisesti siksi, että Bazian halusi innostaa ihmisiä lukemaan ja osoittaa kirjojen voiman podcastillaan. Henri oli myös aiemmin itse pohtinut kirjoihin liittyvän vlogin perustamista, mutta asia oli jäänyt haaveeksi, koska hän ei halunnut ryhtyä hommaan yksin vaan kaipasi työryhmää rinnalleen. 

 

On aika mahtava tunne, kun joku sanoo, että joku tietty Kirjapodin jakso on saanut kuulijan ajattelemaan. Erityisesti mieleen on jäänyt meille Messengeriin lähetetty viesti jaksosta, jossa vieraili Tommi Läntinen kertomassa omasta kirjastaan. Palautteenantajan mielestä podcastissa keskusteli kaksi todella viisasta ihmisistä ja hän halusi jakaa jakson kaikille ystävilleen ja läheisilleen. Innostus ja halu viedä hyvää sanomaa eteenpäin lämmittävät sydäntä ja saavat uskomaan entistä vakaammin Kirjapodin merkitykseen. 

 

Kirjapodi aloitti mistä kirjoista tahansa kertovana podcastina. Viimeisen vuoden aikana siitä on muovautunut hyvinvointiin ja liike-elämään keskittyvä podcast ja Kirjapodi kokonaisuudessaan on Henrin mukaan tulon jälkeen rakentunut mediataloksi, joka muuntuu ja muovautuu sekä ajassa tapahtuviin muutoksiin ja vaatimuksiin vastaten että asiakkaiden tarpeisiin vastaten. 

 

Kirjapodi on mahdollistanut monien taitojen oppimista. On tullut treenattua kotisivujen rakentamista, videokuvaamista ja editointia, äänittämistä ja nykyään ollaan melkoisia somesisällöntuottajiakin. 

 

Kirjapodi on Henrille väylä kannustaa ihmisiä uskomaan itseensä enemmän ja hän toivookin, että ihmiset uskaltautuisivat kokeilemaan rohkeasti erilaisia asioita, opettelemaan erilaisia taitoja ja lukemaan kirjoja. Kirjapodi on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. 

Kirjapodi on päättänyt toteuttaa vuosittain erilaisia hyväntekemisen kampanjoita. Vuoden 2020 aikana on tarkoituksena jakaa 1000 kirjaa ihmisille luettavaksi. Vuoden 2021 varalle Henri hahmottelee luentoja koululaisille hyvästä taloudenhoidosta ja hyvinvoinnista.

 

Kirjapodi syntyi tyhjästä. Nyt me olemme mediatalo. Uskomalla omiin unelmiinsa, tekemällä kovasti töitä tavoitteiden toteuttamiseksi ja löytämällä tiimin, joka innostaa toinen toistaan ja haluaa toteuttaa yhteisen unelman, saadaan aikaan isoja asioita. Tietämällä mitä haluaa ja miksi, löytää tavan tehdä asiasta totta. 

Henri Isotalo

 

Pieta Luukkonen on Kirjapodin luova johtaja. Pieta hyppäsi Kirjapodin mukaan aivan sen alkumetreillä. Bazian kaipasi apua somekuviin ja koska Pieta on taitava kuvaaja, lupasi hän auttaa Bazianin alkuun. 

Bazianin ja Pietan tiet kohtasivat yhteisen tutun kautta. Ystävien kanssa vietetyn päivän jälkeen Pieta päätti kuunnella ensimmäiset Kirjapodin julkaisemat jaksot ja innostui. Bazian oli todella hyvä ja innostava puhuja. Idea, joka Kirjapodissa on tuntui loistavalta ja Bazianin innostus tarttui. Halusin olla mukana, koska meillä synkkasi Bazianin kanssa välittömästi ja pääsin mukaan juttuun, joka yhä edelleen tuntuu merkitykselliseltä ja tärkeältä. 

Kun Kirjapodille oli luotu somekanavat ja saatu ensimmäiset postaukset tehtyä, ryhtyi Pieta haastamaan Bazianin ajatuksia siitä, miltä Kirjapodin pitäisi näyttää, millaisia sloganeita podcastilla tulisi olla ja millaisia tavoitteita toiminnalle ylipäätään tulisi asettaa. Pieta, Bazian ja Henri alkoivat kehittää Kirjapodin visuaalista ilmettä, miettiä Kirjapodin ydinalueita ja asettaa toiminnalle tavoitteita yhdessä. 

Pieta rakastaa kirjoja. Matthew Walkerin Miksi Nukumme, unen voima on ollut Pietalle tärkeä kirja. Se muistutti riittävän  unen merkityksestä ja laittoi Kirjapodin luovan johtajan unirytmin uusiksi. Pieta tunnustaa olevansa Kirjapodin innokas kuuntelija. Koska en ehdi lukea, kuuntelen pocastia usein työmatkoilla. Näin saan tiivistetysti tietoa, jota kirjat tarjoilevat sekä mahdollisuuden kuulla, mitä erilaiset ihmiset Kirjapodin käsittelyssä olevista kirjoista ja niiden aiheista ajattelevat. 

Kirjapodin matka on ollut Pietasta huikea. Podcastissa on vieraillut upeita vieraita, kuuntelijaluvut kivunneet nopeasti nollasta jopa sataan kuuntelijaan päivässä ja toiminta laajentunut valtavasti lyhyessä ajassa. Kirjapodin tulevaisuus Pietan silmin näyttää ruusuiselta. Hän uskoo lähitulevassa entistä useamman löytävän tiensä Kirjapodin matkaan ja löytävän kirjat. Hän myös uskoo, että mahtavia vieraita tullaan kuulemaan lisää ja toiminta kehittyy entisestään. 

Pieta haaveilee siitä, että vuonna 2021 Kirjapodi luomaan itselleen kuvapankin Pietan ottamilla valokuvilla, josta ammentaa entistä enemmän kuvia omiin postauksiin ja kenties tarjota kuvia myös asiakkaidensa somekäyttöön. 

 

Kirjapodi haluaa tehdä hyvää ja inspiroida ihmisiä kirjallisuuden pariin, koska kirjat tarjoavat meille mahdollisuuden oppia, omaksua sydämen viisautta ja kasvaa ihmisinä. Siksi me kerromme kirjoista ja keskustelemme niissä käsiteltävistä aiheista.

Pieta Luukkonen, 2020

Ota Kirjapodi seurantaan

Enter your keyword