fbpx

Kasvutarina

Kirjapodin Kasvutarina 

Niinä päivinä kun kukat eivät kukikaan, harmaat pilvet valtaavat taivaan, kävelet yksin joen rantaa ja murheelliset epätoivon ajatukset hiipivät…

Kirjapodin juuret juontuvat Kirjapodin toimitusjohtajan Bazianin sotarintama-ajoilta, kun murheen murtama mies saapui takaisin Suomeen täynnä pelkoa, epätoivoa ja traumoja. Nuoren miehen elämän ilo ja onnellisuus olivat kadonneet taisteluiden, koulukiusaamisen, perheväkivallan ja köyhyyden keskellä, mikä sai Bazianin ajattelemaan elämän olevan turhaa ja merkityksetöntä. Mikään ei tuntunut miltään.

Vuoden päivät kului masentunein ajatuksin, kunnes Bazian sattumalta löysi hänelle annetun kirjan As a Man Thinketh. Hän päätti antaa kirjalle mahdollisuuden, vaikkei lukeminen ollut hänelle mitenkään mieluisaa -enemmänkin tylsää puuhaa. 

Tämä kirja kuitenkin muutti hänen elämänsä, radikaalisti. Se draivi, energia ja tajunnan laajentuminen, joka maagisesti syttyi kuin tyhjästä, sai Bazianin haalimaan lisää kirjoja ja tietoa. Mitä enemmän Bazian luki, sitä enemmän hän ymmärsi ihmisyyttä ja oppi kehittämään itseään kaikilla elämän osa-alueilla. 

Yhtenä päivänä Bazian havahtui siihen, kuinka hänen elämänsä oli todella muuttunut harmaan tasapaksuisista arkipäivistä sellaisiksi päiviksi, joissa hän on aidosti onnellinen, nauttii elämästään ja tietää pystyvänsä saavuttaa omat unelmansa. Tämän oivaltaessaan hän tajusi, kuinka kirjoilla on paljon suurempi voima, mitä hän oli koskaan ajatellut. 

Bazian päätti perustaa podcastin, joka keskittyy kirjoihin ja niiden sanomaan, koska hänen halunsa auttaa ihmisiä voimaan paremmin oli jo silloin valtava, ja hän tietää, että kirjoihin kätketyn tiedon avulla se kaikki on hämmästyttävän mahdollista.

Idea Kirjapodista suurena kirjallisuuden mediatalona oli siis syntynyt ja toteutus alkoi. 

Kesäkuu 2019

Bazian osti ensimmäiset podcast-laitteet ja ryhtyi tekemään jaksoja keskittyen hyvinvoinnin kirjallisuuteen. 

 

Heinäkuu 2019

HUS:in linjajohtaja, neurologian ja psykiatrian erikoislääkäri sekä ylilääkärinä toimiva Risto Vataja tukemassa Kirjapodin missiota.

 

Benjamin Ahlblad aka Fitbeny podcast-vieraana keskustelemassa Paulo Coelhon klassikkokirjasta: Valon Soturin käsikirja.

 

Elokuu 2019

Kirjapodissa vierailee Rock tähti Tommi Läntinen.

 

Marraskuu 2019 

Kirjapodi kasvaa nelihenkiseksi tiimiksi. Oikealta alkaen: Pieta Luukkonen, Henri Isotalo, Bazian Prudens ja Nea Peltola.

 

Huhtikuu 2020 

Ensimmäinen juontaja starttaa podcastit uudelle tasolle. Juontajana olympiaurheilija ja aitajuoksun Suomen mestari Nooralotta Neziri. 

 

Kesäkuu 2020

Kirjapodi saa omat työskentelytilat Mesta CoWorking:lta.

 

Heinäkuu 2020

Yhteistyö Finlandiatalon kanssa alkaa ja Kirjapodi muuttuu osakeyhtiöksi.

 

Lokakuu 2020

1 000 kirjaa jakoon -hyväntekeväisyyskampanja yhdessä Tuuma, Basam Books ja Docendo kustantamoiden kanssa.

 

Marraskuu 2020

Kirjapodi alkaa tuottamaan blogeja yhteistyössä eri alan asiantuntijoiden kanssa.

 

Maaliskuu 2021

 

Kirjapodi työllistää jo 8 upeaa talenttia, joilla kaikilla sama tahto Kirjapodin missioon auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja laajentamaan tietoisuutta kirjallisuuden avulla.

 

Huhtikuu 2021 

3 000 seuraajaa rikki Instagramissa.

 

Kirjapodi tuottaa ensimmäisen tapahtuman, Vastuullinen johtajuus, johon osallistui yli 2 000 ihmistä.

Tämä on Kirjapodin kasvutarinan ensimmäinen kappale. Näin kaikki on alkanut ja nyt kirjoitamme jo toista kappaletta omalla toiminnallamme, kohti suuria tavoitteitamme.

Silloin aurinko nouseekin pilviharson takaa ja valaisee sinulle tien, josta elämän matkasi voi alkaa…

Ota Kirjapodi seurantaan

Enter your keyword