fbpx

TOP 10

TOP 10 Kirjapodin kuunnelluimmat podcast jaksot

Internetissä on valtava määrä eri asteisia tiedonlähteitä, mikä tuo oman haasteen tiedon löytämiselle. Tahdomme olla laatualusta, joka keskittää luotettavaa tietoa ja tarjoaa arvoa kirjallisuuden kautta.

Kirjapodin Top 10 kuunnelluimpien podcast jaksojen joukosta löydät mieleen, kehoon, läsnäoloon sekä filosofiaan liittyvistä aiheista huippuluokan vieraiden ajatuksia ja tutkimuksia.

Käy kommentoimassa jaksoja ja kerro mitä tykkäsit ❤📝

Rajoja rikkova kirjallisuus podcast – kirjapodi.fi

1. Järkevä lihaskasvu

Vieraana: Lihastohtori

Jakson aiheena on lihaskasvu, vieraanamme lihastohtori Juha Hulmi. Jakson aikana käymme läpi perusperiaatteita urheilusta ja lihaksien kasvattamisesta.

Jos paikat on kipeinä, onko treeni mennyt nappiin? Pitääkö proteiinia syödä välittömästi treenin jälkeen? Lisäravinteita ostetaan ja kauppa käy, mutta kuinka paljon sitä tarvitaan tavoitteiden saavuttamiseen? Juha painottaa pitkäjänteistä ja terveellistä elämäntapaa. Jakson aikana käymme läpi lihaksien ärsykkeitä, liikkeitä ja tietenkin palautumista. Ota selvää mitä kertoo tutkimusnäyttö.

2. Keho ja Mieli – Resilienssi

Vieraana: Harri Gustafsberg

Jakson hostina on ihastuttava Nooralotta Neziri, joka yhdessä filosofian tohtori Harri Gustafsberg:in kanssa lähtevät avaamaan resilienssin määritelmää niin kilpaurheilijan kuin tavallisen Suomalaisen elämässä.

Miten nopeasti huomaatkaan, että samat periaatteet ja ajattelutavat toimivat molemmille.  Me kaikki olemme ihmisiä ja meissä syntyy samanlaiset fysiologiset muutokset stressin myötä, me vain käsittelemme ja kommunikoimme niistä hyvin eri tavoin toisillemme.

3. Hautaa humpuuki – tutkitulla tiedolla tavoitteisiin

Vieraana: Lihastohtori

Matkassamme on Jyväskylän liikuntatieteellisen tiedekunnan apulaisprofessori, lihastohtori Juha Hulmi. Hänen teoksensa Hautaa humpuuki – tutkitulla tiedolla tavoitteisiin, päämäärä on selkeä! Juha kertoo haluavansa auttaa ihmisiä rakentamaan perusosaamisen, jotta tärkeät päätökset perustuisivat tietoon, eikä muoti villityksiin.

Hulmin mukaan kirja ”Auttaa erottamaan humpuukin näyttöön perustuvasta tiedosta treenissä, ravinnossa, terveydessä ja fysiologiassa. Se antaa myös hyvin kattavat suositukset sporttista elämäntapaa aloittelevalle tai jo noudattavalle”.  

4. Karhuryhmä kirja

Vieraana: Harri Gustafsberg | Kirja: Karhuryhmä – Harri Gustafsberg

Mitä löytyy ihmismielen pimeältä puolelta?   Entinen karhuryhmäläinen tutkii mielensuorituskykyyn vaikuttavia tekijöitä ja haluaa sen kautta löytää, sekä jalkauttaa tieteellisesti happotestattuja menetelmiä, joista me kaikki voisimme hyötyä. ⁠

Jakson vieraana meillä on tietokirjailija ja filosofian tohtori Harri Gustafsberg. Valmiusyksikkö Karhu on Suomen poliisin erityiskoulutettu ja -varustettu operatiivinen yksikkö.

5. Kirjallisuus ja kehonkieli

Vieraana: Nelli Kirla | Kirjat: Breakfast at Tiffany’s – Truman Capote, The Novel Cure – Ella Berthoud & Susan Elderkin, Confabulations – John Berger, Portrait of the Artist as a Young Man – James Joyce

Mikä on kirjallisuus ja miten saada sitä omaan elämään? Ovatko kirjat tylsiä? Arki on kiireinen, eikä aikaa löydy lukemiseen. Kirjallisuuden asiantuntija Nelli Kirla. Kertoo miten saada homma haltuun ja kehottaa lukemaan, vaikka baarissa.

Jakson kirjat: Breakfast at tiffanys, The Novel cure, Confabulations, Portrait of the Artist as a Young Man.

6. Tarkastelussa ihmisyys

Vieraana: Vilho Ahola | Kirja: Essential Spirituality – Roger Walsh

Vieraana elintapalääkäri Vilho Ahola ja kirjaksi valittu Essential spirituality by prof. Roger Walsh. 

Tänään käydään keskustelua henkisyydestä. Henkisyys saattaa olla monella liitettynä uskontoon tai psyykkiseen terveyteen. Pyrimme määrittelemään Henkisyyden yhdessä Vilhon kanssa ja kerromme miksi aihe kiinnostaa meitä. 

Teemme elämässä ratkaisuja, joiden kautta kärsimme työssä, urheilussa tai vaikkapa parisuhteessa. Henkisyydestä ei paljon keskustella, mutta miten henkisyys liittyy suorituskykyyn, aitoon elämään ja onnellisuuteen? 

7. Läsnäolon Voima

Vieraana: Uniikki | Kirja: Läsnäolon voima – Eckhart Tolle

Ovatko kaikki ongelmasi mielesi luomia illuusioita? Kuulostaa hölmöltä, mutta tietokirjailija Eckhart Tolle⁠ perustelee, kirjassaan Läsnäolon Voima, asian olevan juurikin näin.  Tolle jatkaa, että valo on liian kivuliasta henkilölle, joka tahtoo jäädä pimeyteen⁠.

Lähdemme Suomen kärkiartisteihin kuuluvan Dani Uniikin kanssa purkamaan kirjan herättelemiä ajatuksia. Loistavia näkökulmia ja huikeita ajatuksia. Laita jakso kuunteluun.

8. Mindset ja Motivaatio

Vieraana: Nooralotta Neziri

Mindset ja Motivaatio. Kyseiset aiheet vaikuttavat olevan lisääntyvin määrin esillä, mutta onko niin, että meidän täytyy puskea armottomasti eteenpäin? Entä miten armollisuus liittyy kuvioihin? ⁠Jakson juontaja⁠na Nooralotta Neziri, kauppatieteiden maisteri ja pika-aita tähti. Nooran nimiin on kirjoitettu lukuisia ulko- ja sisäradanennätyksiä.

9. Käyttäytymisen tiede

Vieraana: Pauli Ohukainen | Kirja: Behave: The Biology of Humans at Our Best and Worst – Robert Sapolsky

Lähdemme yhdessä Oulun yliopiston tutkija tohtori Pauli Ohukaisen kanssa perehtymään prof. Robert Sapolsky:n kirjaan Behave: The Biology of Humans at Our Best and Worst.

Oletko koskaan miettinyt, miksi toimit tietyllä tavalla? Miksi toiset ovat aggressiivisia ja miten on mahdollista, että esimerkiksi oma äiti kohtelee kaltoin? Professori Sapolsky kertoo näiden asioiden vaikuttavan myös poliittiseen suuntautumiseen, kumppanin valintaan ja jopa tuomion saamiseen oikeudessa. ⁠⁣⁣

⁠⁣⁣Paulin tutkimukset liittyvät sydänsairauksien systeemiepidemiologiaan. Tämän lisäksi hän ylläpitää Tervettä skeptisyyttä -sivustoa, jossa pääsee mukaan kriittiseen keskusteluun terveydestä. Sivusto pyrkiikin tarkastelemaan tarjolla olevaa tietoa terveydestä tieteellisestä näkökulmasta

10. Kardiologiaa ja Filosofiaa

Vieraana: Antti Wedenoja | Kirja: Brida – Paulo Coelho

Vieraana Kardiologian Lääkäri Antti Wedenoja. Valittu kirja Paulo Coelho:n Brida. Upea jakso, kehittää ja rikastuttaa elämää Coelho:n oppien kautta.  Aiheena: pelon voittaminen, rakkaus vs. intohimo, päätöksenteko ja itseensä luottaminen. Särkyneen sydämmen oire näkyy EKG:ssa sydäninfraktina, mistä on kyse?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Related Posts

Enter your keyword