fbpx
4. Rakastuminen – Alexandra Procope

4. Rakastuminen – Alexandra Procope

Ihastuminen, rakastuminen ja rakastaminen kuuluvat vahvasti meihin ja etsimme erilaisia keinoja näiden euforisten tunnetilojen saavuttamiseksi. Itselle näiden tunteiden kokeminen on ollut hyvin suuressa osassa elämääni ja olen etsinyt rakastumisen ja rakkauden tunnetta muista ihmisistä, jo hyvin nuoresta iästä lähtien. Ikään kuin se olisi avain onnelliseen elämään ja se puuttuva palainen, joka tekisi minusta ehjän. 

Rakastumisen huuma luo itselleni turvallisuuden tunteen ja tietynlaisen merkityksellisyyden tunteen. Rakastuminen itsessään tuo elämääni hetkellisesti paljon jännittävyyttä, positiivista voimaa sekä iloa.

Rakastumisen huuma luo itselleni turvallisuuden tunteen ja tietynlaisen merkityksellisyyden tunteen. Rakastuminen itsessään tuo elämääni hetkellisesti paljon jännittävyyttä, positiivista voimaa sekä iloa. Silloin koko tulevaisuus on avoinna ja voimme yhdessä rakkaudenkohteen kanssa määritellä tulevaisuuden haluamallamme tavalla. Ongelmaksi rakastumisen tunteen kokemisessa on muodostunut se, minkälaiseen henkilöön rakastun ja mitä me erillisinä ihmisinä suhteemme kautta haluamme saavuttaa. Huomaan myös kiintyväni tiettyihin piirteisiin ja tietynlainen ”tuttuuden” tunne täytyy syntyä, jotta rakastuisin.

Kuvituskuva: lähde Canva.com

Olen nopea ihastumaan ja ”rakastun”, kun koen, että saan kokea toisen kanssa tiettyjä tunteita. Luulen tämän johtuvan siitä, että pienenä koin aina olevani se, joka ei jostain syystä sopinut joukkoon. Olin mielestäni useasti väärinymmärretty tai liian erilainen. Tämä ulkopuolisuuden tunne sai minut janoamaan vahvemmin rakastumista ja rakkautta ja haaveilin jo ihan pienestä asti omasta perheestä. Tarvitsin rakastumisen tunnetta siihen että, minusta tulisi ehjä ihminen ja vain rakkauden avulla saavuttaisin elämäntarkoituksen. Rakkauden avulla olisin myös niin vahva, ettei ulkopuolinen maailma enää pystyisi satuttamaan minua.  

Nämä ajatukset edellä olen etsinyt kumppania ja ihastunut ja rakastunut tietynlaisiin henkilöihin. Erityisen koukuttavaa on ollut, jos toinen osapuoli on halunnut ymmärtää minua syvemmin tai nähnyt minut jotenkin erityisenä ihmisenä. Myös huomiointini on herättänyt vahvoja tunteita ja lisännyt kiintymystä, turvallisuuden tunnetta ja yhteenkuuluvuutta. Nämä kolme tunnetta olen myös luokitellut olevan pohja rakkaudelle. Henkilön muilla piirteillä ei ollut sen suurempaa merkitystä ja monet tärkeätkin asiat on tullut sivuutettua, kun nämä kolme tunnetta ovat täyttyneet.

“En ole ajatellut riittäväni tai kelpaavani sellaisena kuin olen ja olen tietoisesti jättänyt oman persoonani sivuun suhteissa. Oma huono itsetuntoni ja polttava tarve tulla rakastetuksi ja ymmärretyksi ovat siis ohjanneet valintojani huonoon suuntaan.

Kuvituskuva: lähde Canva.com

Vuosien varrella ongelmaksi rakastumisessa on muodostunut myös se että, olen huomannut kerjääväni toisen rakkautta ja muuttunut sellaiseksi, johon toisen olisi helpompi rakastua. Olen tuntenut itseni ehjäksi, kun olen kokenut, että olen tarpeeksi hyvä rakastettavaksi. En ole ajatellut riittäväni tai kelpaavani sellaisena kuin olen ja olen tietoisesti jättänyt oman persoonani sivuun suhteissa. Oma huono itsetuntoni ja polttava tarve tulla rakastetuksi ja ymmärretyksi ovat siis ohjanneet valintojani huonoon suuntaan. Alkuhuuman jälkeen suhteesta on muodostunut hyvin tuhoisa ja suhde on toiminut toisen osapuolen säännöillä. Suhteista on ajan myötä muodostunut enemmänkin riippuvuus suhteita, joissa todelliselle tasavertaiselle rakkaudelle ei alkuperinkään koskaan olisit ollut tilaa 

Olen myös vuosien varrella oppinut, että on olemassa rakkautta itseään kohtaan, joka voi olla yhtä lailla palkitsevaa kun kahden ihmisen välinen rakkaus. Tämän oivaltaminen on vain vienyt minut elämän äärirajoille mutta sen oivaltamisen avulla olen päässyt irti tuhoisista suhteista.

Alexandra Procope

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Enter your keyword