Jakso #68 Ruokakompassi ja paisuva moraalikupla – Heidi Kinnunen
Moraali ruokailussa – Hyvänä syömisenä pidetään terveellistä syömistä ja terveellisesti syövä nähdään hyvänä ihmisenä (Delaney ja McCarthy 2014).
Kun ruokaa luokitellaan ”epäterveellisiin” ja ”terveellisiin” tai ”hyviin” ja ”pahoihin”, luodaan usein myös mahdollisuus syyllisyyden kokemiselle. Usein syyllisyyttä koetaan juuri näistä ”epäterveellisistä” ruoista, jotka ovat samoja, joista saadaan paljon mielihyvää. Näin myös mielihyvän kokemus voidaan nähdä huonona asiana, koska se yhdistyy ihmisten mielissä heikompaan moraaliin.
Jakson vieraana meillä on terveystieteiden maisteri, ravitsemusasiantuntija ja tohtorikoulutettava Heidi Kinnunen – IG @heidikkin
Heidi on @tiedenaiset perustajajäsen ja toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa tieteen, terveyden ja ihmisyyden puolesta.
Jakso pohjautuu Tiedenaisten uusimpaan To do -kirjaan: linkistä pääset ostamaan kirjan itsellesi!
https://www.tuumakustannus.fi/Tiedenaiset/To-do-terveys.html